Activiteit Persoonlijke verhalen


We hebben ervoor gekozen om verbaal de verhalen van onze geïnterviewde dak- en thuislozen ten gehoor te brengen. Wij willen hiermee benadrukken dat iedere dak- en thuisloze een eigen achtergrond heeft en een individueel persoon is. De life-events staan hierin centraal. Wij willen laten horen dat het iedereen kan overkomen, indien de situatie daartoe leidt.

Theorie:


De bijbehorende theorie is de contacthypothese. De contacthypothese houdt in dat er wederzijds begrip is, dit wordt bevorderd door in contact te treden met mensen van verschillende groepen die dezelfde doelen, samenwerking, status en autoriteit kunnen nastreven. Zorg dat persoonlijk contact ongedwongen is, gelijkwaardig, voldoende qua duur en intensiteit. Voorwaarde daarbij is het niet hebben van te sterke
negatieve vooroordelen. Contact zorgt ervoor dat mensen ervaren dat iemand meer is dan zijn stereotypering en stigma. Dit hebben wij erg veel gemerkt tijdens ons interview en dit willen we ook graag overdragen aan de toeschouwers (Allport, 1954).