Conclusie:

De informant die ik heb gesproken voelt zich niet gehoord, hij heeft het gevoel dat instellingen of sociale instellingen hem niet begrijpen. Hij is blij als er eens iemand naar hem luistert, zo was hij ook erg blij dat hij eindelijk eens zijn verhaal kon doen tegen mij, dit luchtte erg op.
Hij moet rondkomen van een klein bedrag per week (40 euro), hier heeft hij moeite mee. Echter wil hij niet in de criminaliteit gaan, om beter rond te kunnen komen.

Aanbevelingen:


  •           De informant wil gehoord worden. Hij wil zijn verhaal kwijt en dat iemand hier naar luistert. We zouden hem daarom uit kunnen nodigen voor de manifestatie als gastspreker, zodat hij zijn verhaal kwijt kan.
  •           De informant verveelt zich vaak. Er is volgens hem niets te doen in Sittard. We zouden hem daarom uit kunnen nodigen voor de manifestatie, zo heeft hij voor die dag een activiteit en zal hij misschien niet van verveling naar de drugs grijpen.
  •           De informant is van Italiaanse afkomst en is hier ook trots op. Zo kunnen we hem bijvoorbeeld uitnodigen om Italiaanse hapjes te presenteren en deze kunnen we dan verkopen. Van dit geld kunnen we weer een deel van zijn schuld af betalen.